שלום, אורח
קטגוריות
על ככ שהאיטלקים המציאו את הפיצה ואת הספגטי, אין עוררין, אכ אם × אכל באיטליה ספגטי ברחוב ו× טו ברומא, זה לא תהיה אותה מ× ה כמו לאכול ספגטי במסעדה בת"א, זאת בגלל שההרגלים של× ו שו× ים אחד מהש× י. במסעדות באיטליה המ× ה קט× ה ועולה המון כסף, במיוחד כשיושבים במסעדות בהם תיירים רבים פוקדים את המקום, ובארץ? המ× ה גדולה, הרבה רוטב, טעם שו× ה לגמרי, אבל כשאתם מזמי× ים ספגטי אלפרדו בארץ, באיטליה בכלל לא מכירים את המושג הזה, אז איכ המציאו את זה פה?
בארצות הברית למשל, הספגטי עצמו הרבה יותר גדול, המ× ה עצומה והרוטב? כאילו הזמ× תם מרק, אכ טעמו זהה לטעם שהאמריקאים אוהבים, אם איטלקי יאכל את הספגטי שלהם הוא יחשוב שזו בדיחה, או שזו ארוחה לכל המשפחה.
ככ גם לגבי הפיצות, כל פיצה היא שו× ה בכל המדי× ות, במפתיע רוב הפיצות באיטליה בכלל לא עגולות, אם כי הן ארוכות ו× מדדות במשקל לפי כל חתיכה, ככ למעשה הפיצריות שמות המון גבי× ה משובחת כדי להגדיל את ה× פח ואת המידה במשקל של החתיכה.
בארץ, לא תמיד משתמשים במוצרלה משובחת, לעיתים תפגשו בפיצריות אשר יוצאות במבצה רק 19.90 למגש, × שמע מפתה? אכ מה בדיוק שמים לכם במחיר הזה? זהו תחליף גבי× ה, או כמו שסבתי הייתה אומרת זה עמד ליד הגבי× ה, כלומר, זה × טעם כגבי× ה, מריח כגבי× ה, × ראה כגבי× ה, אבל זה ממש לא.
בארצות הברית כל מה שצמחו× י יהיה בתוספת גבי× ה, ככ שגם אם חשבתם לשמור על המשקל שם, או שאתם אוכלים רק בשר כשר וצמחו× י הוא הפיתרון עבורכם, הרי שהגבי× ה שלהם היא שמ× ה מאד ולכן עדיף תמיד לשאול מה יש בפ× ים, כדי להימ× ע ממשקל עודף.
הגבי× ה שלהם כל ככ שמ× ה, שאם פה או באיטליה הייתם אוכלים מגש קטן, בארצות הברית הייתם אחרי שתי חתיכות צריכים מ× וחה של שעה לפחות. כל חתיכה היא ע× קית, מלאה בכל טוב ובעיקר בגבי× ה ו-המון.
גם הבצק הוא שו× ה מאד, × ראה כי בארץ לקחו את המתכון של ארצות הברית מאשר של איטליה, כי כל פיצה מלאה בבצק ועבה, ב× יגוד לאיטליה, שם לבצק יש טעם של פיתה עירקית וגם גודלה של הפיצה המשפחתית זהה לגודלה של הפיתה העירקית.
בארצות הברית יש לכם שארית של בצק מלאה ככ שאם מתחשק לכם גם לחם ב× וסף לכל, הרי שהרווחתם, מרוב שיש כל ככ הרבה בצק בפיצה. דבר × וסף שיש לפיצה של ארצות הברית שאין לא בארץ ולא באיטליה הוא שומן מתחת לבצק, הרי אם כבר אכלתם פיצה שמ× מ× ה, כמה כמויות × וספות של שומן לא יזיקו, מבחי× תם. בארץ ובאיטליה, אולי בכל מקום שפוי אשר רוצה לשמור על עצמו, שמים קמח כדי שהפיצה לא תדבק למגש, ככ אין שמן יותר מדי בתחתית הבצק, הרי שגם ככה הגבי× ה מלאה בשומן, אז למה להוסיף עוד יותר שומן גם בבצק?
התוספות גם כן שו× ות, אצל× ו שומרים על כשרות לכן אין בשר כמו אצל המדי× ות האחרות, אכ הצמחו× י של איטליה גם × טול גבי× ה, מה גם ש× ראה כי לשים קישוא וחציל על פיצה × ראה להם כאחת המ× ות הטעימות, בעוד של× ו זה × ראה די מוזר, בארצות הברית × ראה להם די מוזר שאם הזמ× תם פיצה בלי בשר אולי אתם רגישים או צמחו× ים, כי שם כל פיצה באה עם בשר ברגיל.
כל מדי× ה מתאימה את האוכל שלה לתושבים שלה, ולאו דווקא לפי מה שהמרשם המקורי אומר. אפילו הקולה שו× ה פה ובחו"ל, כי ל× ו יש הליכ כשרות, להם אין.
אודות asi levi
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה